Verbaasd over de kracht van Excel: check onze Accelerator

, ,
Accountant

Soms gebeurt het, zelfs na 20 jaar Excel-ervaring, dat je verbaasd bent over de kracht en snelheid van Microsoft Excel. Tijdens het maken van een korte video-demo, waarbij ik de rekensnelheid van een traditionele spreadsheet vergelijk met een identieke ‘getunede’ versie, ervoer ik onverwacht een plezierige verrassing.

Ik was bezig met de voorbereiding van onze nieuwe SummaView Taste-actie waarbij wij gebruikers van Business Intelligence willen laten proeven van onze kunsten. Zoals in de screencastvideo hieronder te zien is, duurde het herberekenen van de waardes in de traditionele spreadsheet ongeveer 15 seconden.

Ik switchte voor de vergelijking direct naar de getunede versie en had dus niet in de gaten dat de resultaten al binnen een seconde waren herberekend. En ik maar doortellen! Je ziet ook dat ik daarna weer switch naar de traditionele versie want ik dacht dat er iets fout was gegaan.

Zou zie je, onze eigen oplossingen verrassen onszelf zo nu en dan, in positieve zin. Meer weten over wat onze Excel Performance Accelerator voor uw organisatie kan betekenen? Laat het ons weten.