De beste hulp-websites bij Excel-vastlopers

,
Excel

Excel is verreweg het meest gebruikte spreadsheetprogramma en binnen nagenoeg ieder bedrijf is het te vinden. Dat is niet voor niets, want je kan enorm veel met Excel. Maar zowel beginners als gevorderden lopen wel eens vast.  Daarom hebben we 3 uitstekende Excel-hulpwebsites op een rijtje gezet. Let op: deze websites zijn allemaal Engelstalig.

 

  1. Excel Easy 

    Op een uiterst gebruikersvriendelijk en zeer overzichtelijke manier wordt Excel hier behandeld. Voor beginners en gevorderden. De opbouw is helder: Introductie, Basics, FUnctions, Data Analysis en VBA. Tevens zijn er 300 voorbeelden beschikbaar. Aanrader.

http://www.excel-easy.com

 

  1. ExcelIsFun

Voor degenen die liever filmpjes bekijken en op die manier meer over Excel willen leren, is dit een schatkamer. Zo’n 2500 Excel-video’s en 100 playlists met Excel -topics. Bovendien is het mogelijk om van alle voorbeelden een workbook te downloaden om zelf in te stoeien. Deze website is enorm uitgebreid en de uitleg erg duidelijk.

https://www.youtube.com/user/ExcelIsFun/featured 

 

Ron de Bruin Excel Automation

Ron de Bruin is MVP en biedt een oplossing voor vele vraagstukken, zowel voor Excel voor Windows als voor Excel Mac. Ron biedt met name VBA-oplossingen en geeft voorbeelden van codes om te kopiëren en naar eigen smaak aan te passen. Een bruikbare website voor gevorderde Excel-gebruikers.

http://www.rondebruin.nl/